Top End of Woodville Reserve gets spruced

Published on Thursday, 12 August 2021 at 4:16:52 PM

The top end of Woodville Reserve in North Perth will be beautified and made more welcoming to the community with the inclusion of more trees and better use of the green open space.

Under the Draft Woodville Reserve Landscape Plan the North West corner of the reserve, on Namur Street between the Tennis Courts and Community Garden, will undergo an immediate spruce up.

The plan, which is currently open for community consultation, addresses an identified lack of public open space in the North Perth area as outlined in the City of Vincent’s Public Open Space Strategy.

It also proposes new reticulation, more native plants, removal or restoration of the existing fencing and the inclusion of a gazebo and seating.

Residents are invited to have their say on the proposed design and how they see it revitalising this corner of the reserve.

Mayor Emma Cole said Council’s vision was to create a landscape plan for the quieter top end of the reserve that could be easily incorporated into a proposed future Master Plan for the entire reserve.

“While we are planning to do a Master Plan for the whole of Woodville Reserve in the future, we wanted to do something immediate and affordable now, so that our community can make the most of the top end of Woodville Reserve,’’ she said.

“The interim landscape plan will add more trees, native plants and lawn and offer more places to sit. It will make the reserve more cohesive and level, with more space to kick a ball around or take the dog.

“We’re definitely keeping the popular nature play area for the kids but will be adding more materials to for them toto make and build their own fun.”

“I also want to thank the North Perth Tennis Club for moving forward with us to make the best use of the old croquet court grass area, which helps us provide one consistent open space. This will also make a beautiful outlook for the tennis club members from their clubrooms.

  • Key objectives of the draft Woodville Reserve Landscape Plan;
  • Create a more inviting, accessible and useable public open space
  • Improve connectivity across the site,
  • Provide additional nature-based recreation opportunities and nature play elements,
  • Provide additional tree canopy and natural eco-zoning/vegetation,
  • Ensure site improvements are considered, futureproofed, and able to integrate with any future Master Plan.
  • Removal or enhancement of existing site fencing,
  • Extension of existing lawn area,
  • Extension of public open space to incorporate gazebo, seating and planters,
  • Installation of reticulation to the site.

Have your say on the Draft Woodville Reserve Landscape Plan by attending one of our pop-up consultations on Wednesday August 25 (3-5pm) or Saturday August 28 (9.30-11am) or by filling out our online survey at:

https://imagine.vincent.wa.gov.au/woodville-reserve-upgrades

You can also email mail@vincent.wa.gov.au, call 9273 6000 or visit us in person us at the City of Vincent Library, 99 Loftus Street (during opening hours)

Feedback is invited until 5 September 2021.

Back to All News